Omlægning af realkreditlån

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #91651
    AnonymForfatter

    Hej,
    Vi har et 4% obligationslån som kan indfries for 2,8 mio kr.

    Det vi ønsker er at sidde væsentligt billigere i huset end idag, hvor vi lægger lige over 16 tusind kr pr måned (før skattefradrag).

    I den skov af muligheder der er så lurer jeg på en Flex 1 år med 10 års afdragsfrihed. Er der nogen der kan sige 2-3 pros og cons for denne ide?

    Ca. halvdelen af det vi ville spare i ydelsen ville vi bruge til at nedbringe en kassekredit på 500.000 kr.

    #164632
    testForfatter

    Spørgsmålet er vel om i har råd til en rente stigning der måske kommer?

    #164636
    AnonymForfatter

    Der er f.eks. FlexGaranti med 6% som loft (his RD). Men det er ca. 2200 kr dyrere end den Flex F1 ville være for os. Hvad siger du til det?

    #164640
    AnonymForfatter

    Over de sidste 13 år har den gennemsnitlige flexrente ligger på 3,7% hvilket er meget tæt på jeres nuværende fastforrentede lån.

    Over de seneste 13 år har den maksimale F1-flexrente været 5,8%, bare for at give jer en indikation på hvad renterisikoen er.

    Hvis vi kommer ud i en decideret kronekrise, kan man sagtens forestille sig at vi får et enkelt år med en F1-rente på 7,8 eller måske endda 10%. Dette skal jeres privatøkonomi kunne holde til. Og nej, staten kommer ikke og redder flekslånerne, for det kan ikke lade sig gøre, hvis der for alvor spekuleres mod kronen!

    #164654
    thsvForfatter

    Det lån ville jeg være glad for at have, hvis renten stiger, så øges konverteringsgevinsten.

    Hvis I ikke vil bruge hele fordelen ved afdragsfriheden til at afdrage på anden gæld, skal I blive i det nuværende lån, der sikrer en opsparing.

    #164656
    AnonymForfatter

    Tak til jer for de indlæg. Godt med lidt historik og kommentaren om at konverteringsgevinsten stiger hvis renten stiger.

    Et spørgsmål til: Sker der noget med renten hvis der f.eks. kommer rigtig krise i flere Eurolande? Ny ser læser man lidt om at Italien også har problemer. Hvad med det senarie hvor Euro’en kommer i rigtig uvejr? Hvad vil det betyde i rente termer (altså for den danske rente)?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.