RKI

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #86828
    AnonymForfatter

    Nu har jeg siddet og læst en masse indlæg omkring RKi.
    Jeg synes at folk bør skelne mellem vilje og uvilje.
    Jeg lever selv af at låne ud og ind imellem er der også RKI-registrerede kunder, men der er i høj grad tale om en individuel vurdering hvor der især bliver lagt vægt på låntagers egen vilje til at få sagen løst. Herudover lægges der også vægt på årsagen til RKI-registreringen og beløbets størrelse.
    Står långiver overfor en person hvor det “lugter" meget af spekulation over hvordan man lettest ungår at komme til at betale kan man godt glemme alt om at låne yderligere.
    Nogle personer er på ulykkeligvis måde havnet i registeret (skilsmisse, ulykke, arbejdsløshed o.s.v.), – disse personers skæbne er på baggrund af udefrakommende hændelser og bør hjælpes, – især hvis de har en vilje og et budget som er fornuftigt.
    At blive registreret i RKI med en mobilregning på eksempelvis 5000 kr. er simpelt bare for dumt og ansvarsløst.
    Grav lidt i egen moral inden man ansøger om lån. Det hjælper……

    #103830
    MichaelForfatter

    Jeg er sådan set enig med dig, men der er også én ting mere som undrer mig, nemlig mange menneskers indstilling til det at låne penge i det hele taget. Alt for mange bruger penge de ikke har, når det overhovedet ikke er nødvendigt. Er det f.eks. nødvendigt at låne 10-15.000 til et nyt fjernsyn og anlæg? (til 20% i rente) Kunne man ikke nøjes med 4-5000 og så betale kontant? Hvad med at prøve at spare pengene op?

    Er det virkelig nødvendigt at låne 200.000 til en bil?? Kunne man ikke nøjes med mindre eller vente til (de fleste af) pengene er sparet op?

    Det hænger nok sammen med, at det er alarmerende let at låne penge idag. Diverse firmaer står på nakken af hinanden for at låne penge på folks glatte ansigt. Danskerne er idag et af de mest forgældede folkefærd, hvilket kun kan få katastrofale følger for mange, hvis renten stiger blot nogle få procentpoint.

    Det gode gamle motto “sæt tæring efter næring" er faktisk slet ikke nogen dum leveregel.

    Mange vil måske argumentere imod dette ved at sige “Jamen, så får jeg da aldrig en ny bil/tv/vaskemaskine osv.". Til det kan jeg kun sige, at det netop beviser, at man ikke kan sætte tæring efter næring, for hvordan skal man betale afdrag+renter+gebyrer, hvis man ikke er istand til at spare afdragene op alene?

    Det er korrekt at mange mennesker havner i RKI uforskyldt, men hvis man nu sørger for IKKE at låne flere penge end absolut højst nødvendigt når økonomien er god, ja så står man jo langt bedre hvis man pludselig havner i skilsmisse/arbejdsløshed eller lignende.

    #103832
    AnonymForfatter

    Til Michael.
    Tak for dit svar.
    Jeg havde egentlig regnet med langt flere besvarelser efter mit lidt provokerende indlæg. Dette tolker jeg dog også som om at de som skylder for mange penge væk og lever på et lånt forbrug godt selv er klar over det.
    I min virksomhed ser jeg desværre også mange tilfælde på dette.
    I den fornagnge uge var det faktisk et insalg i DR1 (Penge) der handlede om at låne penge på den rette måde.
    Da jeg i sin tid startede min virksomhed lærte jeg mange ting, – bl.a. det faktum at de investeringsselskaber som låner ud til tårnhøje renter HAR inkalkuleret i deres rentepolitik, – at ca. hver 10ènde eller 20ènde lån går tabt.
    De sætter rente efter denne politik. Det vil sige at de gode lånere betaler for andres mangle på evne (eller vilje). Det bør alle skrive sig bag øret.
    Noget helt andet er at hvis man endelig skal låne bør man som det allerførste sætte sig selv nogle krav til hvad ens behov og formåen rækker til. Det samme gør ens egen bank jo.

    #103836
    AnonymForfatter

    Man behøver ikke at havne i RKI – selvom alting ser sort ud. Kontakter man sin kreditor, når man får økonomiske problemer, så vil kreditor som oftest indgå en aftale på mindre belastende vilkår, og man vil ofte også have mulighed for at slippe for at betale noget i en periode. Og så havner man ikke i RKI, for man har jo vist velvilje til at finde en løsning. De forskellige kreditorer vil da også meget hellere indgå en aftale, hvor der er håb om at få (lidt af) pengene igen, end at skulle afskrive hele beløbet.

    Men jeg er i øvrigt helt enig i de tidligere skribenters holdning.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.