Skat af investeringer

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #87867
    AnonymForfatter

    Hej

    Er lige begyndt at investere lidt i aktier og obligationer og vil lige høre om ens bank automatisk opgiver afkast og kursgevinst af ens investeringer til skattevæsnet, ligesom de gør men ens renteintægter?

    mvh Dahlbert

    #114736
    AnonymForfatter

    Svaret er ja. Aktieudbytte og renter fra obligationer er skattepligtige, mens der ikke betales skat af kursgevinster på obligationer (derfor kan det i mange tilfælde bedre betale sig at investere i lavtforrentede obligationer med kort løbetid fremfor at sætte pengene i banken). Kursgevinster på aktier beskattes først i forbindelse med salg.

    #115324
    AnonymForfatter

    Hmmm… en af mine venner siger han har et hyr med opgørelsen til skattevæsnet mht hans aktiehandler… og altså at banken IKKE har opgivet hans kursgevinst på aktiehandlerne til skattevæsnet??!?? Hvad er rigtigt?

    #115326
    MichaelForfatter

    Banken opgiver ikke automatisk kursgevinster til Skat – det skal du selv sørge for, men Skat får til gengæld besked hver gang du sælger en aktie, så de vil hive dig ud til kontrol hvis du ikke angiver dine gevinster korrekt. Derudover er Skat netop nu igang med en mere omfattende kontrol af alle private aktiehandler.

    #115328
    MichaelForfatter

    Glemte lige at skrive, at udbytteskat trækkes automatisk af banken ved udbetaling, så det skal du ikke spekulere på. Det vil iøvrigt fremgå automatisk af selvangivelsen, da banken indberetter udbytte automatisk.

    Men kursgevinster skal du som sagt selv sørge for (lidt fjollet at det ikke også kører automatisk, men det kommer måske snart).

    #115330
    AnonymForfatter

    Ok… Tak for det gode og præcise svar

    mvh Dahlbert

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.