indfrielse af lån før tid

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Marianne HjortForfatter
    Indlæg
  • #96229
    Marianne HjortForfatter

    Hej…
    Jeg har et rentemax realkreditforeningslån på 4%. Det udløber i 2025. Jeg skylder 490.000kr. Jeg betaler ca. 20.000kr hvert kvartal.
    Jeg betaler pt. 0,6 i renter og 0,8 i bidrag – altså 1,4% ialt. Jeg har pengene i kontanter stående i banken til 0,5% i rente.

    Jeg vil gerne bruge mine kontanter og betale mit lån ud nu (altså før tid), men min bankrådgiver siger, at det er for dyrt, fordi det står til kurs 105. Jeg har slet ikke forstand på hvad det betyder, men kan det passe? At jeg ikke kan betale mit lån ud uden at skulle betale “straf-penge" for det og at det vil være meget dyrere end at lade lånet løbe tiden ud? Hvad nu hvis jeg lader 50.000kr stå (og dermed ikke lukker lånet helt ned), skal jeg så også betale “straf-penge"?

    Venlig hilsen…

    #230788
    MichaelForfatter

    Du skal indfri lånet når det skal refinansieres. Så sker det til kurs 100

    #230790
    Marianne HjortForfatter

    Tak for svar, men et lån der udløber i 2025 skal vel ikke refinansieres? Det er jo et fast forrentet lån med rentemax…Eller..??!!?

    #230792
    KrisserForfatter

    Det kan sagtens passe at der er en overkurs ved indfrielse. Overkursen er på obligationen, ikke et gebyr, så det hjælper dig ikke at nøjes med at delindfri lånet.

    #230800
    thsvForfatter

    Nej, Marianne, der er ikke tale om et fastforrentet lån, men derimod et lån med variabel rente og et pænt rentetillæg i forhold til den korte rente.
    Både at lånet er med variabel rente og kun kan indfris før tid til kurs 105 står klart tydeligt i betingelserne.
    https://www.nykredit.dk/dit-liv/produkter/produkter—bolig/realkreditlan/rentemax/#fakta

    Heldigvis får du rentefradrag på ca. 33% for renter og adm.bidrag og der er trods alt tale om et lille beløb og en beskeden rentebetaling.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.