Hvilke muligheder i vores situation? Flekslån? Fast forrentet? Noget helt tredje?

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • willstForfatter
    Indlæg
  • #96129
    willstForfatter

    Lidt fakta:
    Far, mor og to hjemmeboende børn.
    Afdragsfrit F3-lån (RD) på 1.8 mio der skal rentetilpasses til næste år – med yderligere 6 års afdragsfrihed.
    Ingen yderligere gæld.
    Bolig der kostede 2.2 mio men formentlig kan vurderes til 3.6 mio.
    Vi påtænker at blive boende ihvertfald 15 år endnu.
    Samlet indtægt på 100k/md. før skat og høj jobsikkerhed. Formue på 400k
    Vi påtænker at købe bil til 160k inden for det næste års tid.

    Problemstillingen er at vi gerne vil til at afdrage, men hvad er umiddelbart bedste løsning? Jeg vil gerne klædes lidt bedre på før jeg snakker med realkreditinstitutterne og får deres syn på sagen.

    #229836
    SamsundForfatter

    Fortsæt i F3 og få et tillægslån ved refinansiering til bilen.

    #229838
    testForfatter

    Du har jo der klassiske problem . Opsparing til nul procent i rente og et lån du betaler for. Prioritets låns er nok blevet for dyre. Det var det der ente med at blive min løsning.

    Jeg ville nok undersøge at gå i en lånetype med afdrag og ved den næste refinansieringen at lave et ekstra ordinært afdrag.

    Du skriver ikke om anden gæld ind den i huset hvilke også ville være dumt at ha med 400k i banken.

    #229840
    willstForfatter

    Vi har ingen anden gæld – bilen påtænker vi at købe kontant…

    Jeg havde luret lidt på prioritetslånet, men tænker også at det er til den dyre side. Umiddelbart hælder jeg også til at fortsætte i en F3 og begynde at afdrage i fornuftige mængder.

    #229848
    thsvForfatter

    Hvordan er det med adm.bidraget?
    1,8 mio. kr i bolig til 2,2 mio. lyder som 80% belåning inkl. omk. ved købet og dermed det maksimale adm.bidrag på 1,3816%.

    Der kan altså spares mange penge hvis jeres bolig reelt er de nævnte 3,6 mio. værd, da belåningsgraden så bliver 50%.
    For øvrigt burde RD selv nedregulere tillæg for afdragsfrihed til 0,1% hvis de vurderer at belåningen kommer under 60%, hvilket vil kræve en vurdering på 3,0 mio.
    Adm.bidraget er så ca. 1,15% i alt stadigvæk meget dyrt hvis der er tale om kun 50% belåning, da belåning specielt over de 60% er dyrt i adm.bidrag.
    Da I tydeligvis er til variable lån ville jeg få et tilbud på Jyske F1, hvor renten vil være under 0,3% i alt når I afdrager eller på det Bolig fri fra DB, der dog forekommer lidt dyrere i både rente og oprettelse.

    Et nyt RK-lån kan også komme på tale, syntes dog at bindingstiderne ml. refinansiering er for lange ved F3 og F5, så der skal I over i F-kort.

    PS: Kan se at renten vil være 0,41% og kun 6.000 kr i oprettelse for lånet hos DB, så ikke ret meget dyrere end Jyske F1.

    #229850
    willstForfatter

    Fantastisk indspark – mange tak for det!

    #229872
    testForfatter

    Der er ogås andre korte variable lån på markeder i kan få tilbud på. At få er par tilbud hjem er altid en god ide.

    #229878
    Luca, Ung i Banken Forfatter

    Som der bliver skrevet forneden så kan du slippe med nogle billige bidragssatser hvis din belåningsgrad bliver så lav som du giver udtryk for.

    Det du burde have en holdning til er renten og din risikovillighed. For det er primært de to ting der går ind og spiller en stor rolle i beslutningen om at vælge et variabelt forrentet eller fastforrentet.
    Hvis du mener at renterne forbliver uændret de næste flere år og du samtidig er risikovillig så kan de variable lån jo være gode så du kan køre med en acceptabel ydelse og afdrage på gælden.

    Hvis du har lav risikovillighed så er en fastforrentet jo en fornuftig løsning man på det lange løb kan spekulere i med ned og opkonverteringer langs lånets løbetid.

    Angående bilen kan man gøre det på mange måder alt efter hvorledes du strækker dit Realkreditlån sammen.

    Har du overvejet uvildig rådgivning? Det værste der kan ske er at de vil sende dig et tilbud i indbakken men mon ikke du ville få svar på en del spørgsmål.

    #229880
    michael jensen (59)Forfatter

    Må realkredit rådgiverne ikke regne med en B-indkomst ? Det virker til bankerne er blevet pålagt at man ikke må regne det med i ens indkomst.

    #229886
    Luca, Ung i Banken Forfatter

    B indkomst er som regel meget svingende, så det er et tal de ikke rigtigt kan bruge. Men det taler sikkert for når de samlet set skal vurdere om de overhovedet vil lege med.

    #229888
    testForfatter

    Hvis man har en opsparing på 400kkr var det nok fint nok at strikke et bil køb på 160kkr sammen som et kontant køb. Der er altid en mulighed at optimere på låne type og bidragssatsen

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.