hvordan skal vi låne

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Mette (10)Forfatter
    Indlæg
  • #88084
    Mette (10)Forfatter

    Hej

    Vi håber der er en, som kan komme med nogle seriøse råd. Vi skal til at købe en lejlighed. den koster 2.275.000 kr. vi kan ligge 1.300.000. vi skal bo der i ca. 3 år, har vi taget udgangspunkt i. har du nogle gode råd til, hvor det vil være billigst at låne pengene. vi går ud fra, at vi bør låne dem i en kreditforening, da vi kan ligge så meget kontant. men hvilket lån skal vi optage.

    Vi håber, at det er nok oplysninger til at give et sagkyndigt svar.

    på forhånd tak.

    #117598
    AnonymForfatter

    Når jeres horisont på huskøbet er så kort som 3 år, så bliver situationen den specielle, at kurssikkerhed faktisk betyder langt mere end renten.

    I skal derfor aldrig tage et renteloftlån, fordi I risikerer at skulle indfri til kurs 105 og blot 3 år.

    I skal IKKE tage et fastforrentet 5% lån såfremt dette måtte ligge langt fra kurs 100. Det kan blive rigtig dyrt. Er 6% lånet derimod åbent og ligger tæt på kurs 100, kan I overveje det.

    Det bedste med en kort horisont vil formentlig være et F1-flekslån. Det ligger pr definition altid tæt på kurs 100, og er p.t. billigst. Risikoen for en markant rentestigning er naturligvis tilstede, selv om den ikke er stor, men da jeres horisont er så kort betyder en rentestigning ikkke alverden.

    #117618
    Mette (10)Forfatter

    Hej General Prier,
    mange tak for din besvarelse. vi har nu fået et nyt spm. jeg håber, at du eller en anden vil være behjælpsomme og svare på nedestående.
    Vi tager udgangspunkt i samme situation (eks. skal købe lejlighed, have den i 3 år, koster 2.300.000 kr og har 1.300.000 mio. at ligge i evt. udbetaling. Vi er blevet i tvivl om, om vi egentlig skal ligge alle vore kontanter i lejligheden, eller om vi istedet kun skulle lægge udbetalingen, og de sidste 20 %, som vi ikke kan låne i kreditforeningen. Dvs. ca. 400.000 kr og så investere ca. 900.000 kr i evt. obligationer eller aktier i stedet? Vi må vel kunne få nogle højere fradrag ved at låne flere af pengene? og er det en fordel.

    På forhånd tak for et evt. svar.

    mvh Mette

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.