Omlægning af lån

Beregn dine muligheder for konverteringsgevinster, lavere rente eller bidrag.

  • Få flere tilbud i én ansøgning
  • Vi samarbejder med 30+ banker
  • Gratis og uforpligtende at bruge Mybanker

Indhent tilbud

Omlægning af lån

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Låneomlægning – sådan kommer du i gang

Du skal igennem nogle få step, men vi tager dig i hånden hele vejen og finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine lån og ønsker

Udfyld vores formular med dine lån, ønsker og din nuværende økonomi.

Vi indhenter tilbud fra banker der matcher

Vi finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig og skift nemt til din nye bank.

Hvornår skal du lægge dit lån om?

Om du skal omlægge dit lån, kommer an på en lang række faktorer. De hyppigste grunde til, at andre boligejere vælger at lægge deres lån om er:

  • Boligejere ønsker op- eller nedkonvertering – Man kan ofte opnå en konverteringsgevinst hvis renten i dag, er minimum 1,5 % under eller over den rente, man betaler på ens lån nu.
  • Ens bolig er steget i værdi – Man kan komme til at betale et lavere bidrag, hvis ens bolig bliver vurderet højere nu end tidligere.
  • Hvis man har eller ønsker afdragsfrihed – Man kan overveje at opdele ens realkreditlån i to, for at spare penge på bidraget til ens lån.
Undersøge din gevinst ved op- eller nedkonvertering

Ønsker du at op- eller nedkonvertere?

Har du et fastforrentet realkreditlån med en rente, der ligger 1,5% over eller under den nuværende faste rente? Så bør du overveje at omlægge dit lån. Hvis markedskursen på obligationerne bag dit fastforrentede lån er under kurs 100, kan det indfries, når som helst til den gældende kurs. Lad os hjælpe dig med at undersøge dine muligheder blandt 30+ banker.

Indhent tilbud

Omlæg lån, hvis din boligs værdi er steget

Er din bolig steget i værdi?

Hvis din bolig er steget i værdi, så bør du overveje at omlægge dit realkreditlån og spare penge på et lavere bidrag. Det bidrag, du betaler til dit realkreditlån, er beregnet på baggrund af hvor meget dit hus er belånt. Hvis værdien er steget på dit hus, vil belåningen automatisk være lavere. Undersøg om du kan spare penge på bidraget til dit realkreditlån.

Indhent tilbud

Har du afdragsfrihed?

Har du lån med afdragsfrihed?

Er du boligejer med et realkreditlån på mere end 60% af ejendomsværdien og har eller ønsker afdragsfrihed? Så kan du overveje en tolagsbelåning, hvor du optager to realkreditlån i stedet for blot ét. Belåningen mellem 60%-80% er meget dyre end 0%-60% på et realkreditlån. Dette skyldes, at bidraget for dit lån stiger i takt med hvor meget du låner. Undersøg din muligheder blandt 30+ banker.

Indhent tilbud

Din beregner til omlægning af lån

Renterne og kurserne bestemmer ofte, om det kan betale sig at omlægge lån. Men ofte kan det være svært at beregne muligheden for konverteringsgevinster. Overordnet set er det op til dig, hvordan du vil skrue din boligfinansiering sammen. Derfor kan det være godt at få en hjælpende hånd til at beregne dine muligheder. Vi fortæller dig om, det kan betale sig at omlægge dit realkreditlån.

Kan det betale sig at omlægge lån?

Om det kan betale sig at omlægge lån, i dag, frem for i morgen, kommer både an på typen af dit lån, restgælden og din tro på, at renten enten går op eller ned i den nærmeste fremtid. Du kan bruge Mybankers låneberegner til at sammenligne priser på realkreditlån. På den måde kan du finde ud af om, det kan betale sig for dig at omlægge lån.

Hus/Lejlighed
Fritidsbolig
kr.
kr.
Din udbetaling skal mindst være 5% af boligens værdi
Hvor længe vil du låne?
10 år
30 år
Du kan normalt låne op til 80 % af boligens pris som realkreditlån og 15 % som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Du kan normalt låne op til 75 % af boligens pris som realkreditlån og 20 % som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Der var en fejl ved beregningen, prøv at ændre dine indstillinger eller vent et øjeblik.
Månedlig ydelse
Detaljer om banklån
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Månedlig ydelse
Indhent tilbudIndhent tilbud
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Realkreditlån med fast rente, hvor renten ikke ændrer sig i lånets løbetid.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert 5. år.
Realkreditlån med variabel rente, hvor der er rentetilpasning hvert halve år.
Månedlig ydelse
Indhent tilbudIndhent tilbud
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån
Banklån
Realkreditlån
Banklån
Detaljer om realkreditlån
Detaljer om banklån
Vis flere detaljer

Hvad koster det at omlægge lån?

Det er vigtigt at understrege, at omlægning af lån ikke er gratis uanset hvilken bank, du vælger. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad det koster at omlægge dit realkreditlån. Selvom det ikke er gratis, kan en omlægning af lån stadig give mening for dig. Du skal blot huske tage prisen for dit valg med i din vurdering.

I Danmark findes der fire realkreditinstitutter, som tilbyder realkreditlån til private bankkunder.

  • Jyske Kredit
  • Nordea Kredit
  • Realkredit Danmark
  • Totalkredit.

Prisen for omlægning variere fra bank til bank, da bankerne ikke tager det samme i gebyrer og bankernes bidragssatser er ikke ens. En stor del af omkostningerne afhænger af lånetypen, størrelsen på lånet og kursen på de bagvedliggende obligationer.

Hvis du vælger din egen bank, kan du gøre det billigere. Modsat kan du opnå nogle af de mest konkurrencedygtige tilbud fra andre banker, da du, som bankkunde, ofte er aller mest attraktiv, når det kommer boligfinansiering.

Husk på at visse omkostninger kan forhandles med banken. Derfor kan det være svært at komme med en konkret pris for, hvad det koster at lægge lån om.

Hvilke omkostninger er forbundet med at omlægge realkreditlån?

Du skal vide, hvilke omkostninger der er forbundet med omlægning af realkreditlån. De typiske og største omkostninger er bl.a:

  • Kurstab og den derved øgede restgæld, ved at omlægge til et lån, der har en kurs lavere end 100.
  • Gebyrer til banken/realkreditinstituttet
  • Tinglysningsgebyr til staten
  • Kursskæring & kurtage

Derfor skal besparelsen ved at lægge lån om, være større end disse omkostninger for at det kan betale sig. Med andre ord kan det ikke betale sig at omlægge dit realkreditlån, hvis gevinsten kun er 100 kr. Når du får et tilbud fra banken via Mybanker, vil det fremgå af oversigten, hvad omkostningerne vil være ved at optage/omlægge lånet.

Hvis din restgæld er under 500.000 kr. Eller du forventer at sælge din bolig indenfor en kort tid, skal du vurdere om en omlægning vil kunne betale sig.

Sådan påvirker kursen prisen på realkreditlån

Kursen på realkreditlånet er en af de faktorer, der afgør prisen for lånet. F.eks. giver giver en lavere optagelseskurs en større restgæld. Hvis kursen er 95, skal du låne 5% flere penge, for at få det beløb ’i hånden’, som du oprindelig havde brug for. Det vil sige, at hvis du har brug for 2 mio. kr., skal du låne 2,1 mio. kr., hvis kursen er 95.

Jo tættere kursen kommer på 100, jo mindre bliver forskellen på det beløb, som du har brug for og det beløb, som du skal låne. Det vil sige, at selvom den månedlige ydelse kan blive lavere, så bliver gælden højere. Det er vigtigt, at du har kursen med i dine overvejelserne omkring omlægning/optagelse af lån.

Hvor meget skærer jeg af min gæld ved omlægning?

Mange opnår store konverteringsgevinster og kan skære store dele af deres restgæld ved at konvertere deres lån.

Her får du de største konverteringsgevinster

Den største gevinst ved at konvertere opnås ved:

  • De lån med længst løbetid
  • De lån med størst restgæld
  • De boliger som er steget meget i værdi
  • De lån med størst forskel på nuværende og kommende rente

Lægge lån om – hvad sparer du ved nedkonvertering?

Når du omlægger dit lån til en rente, der er lavere end den, du har nu, kaldes det en nedkonvertering. Hvis du nedkonverterer et fastforrentede realkreditlån, skal der som tommelfingerregel være tale om at konvertere til en rente, der er 1,5%-point lavere end den, du har i dag.

Ved omlægning af lån, bør du som udgangspunkt konvertere til et lån, hvor kursen er så tæt på 100 som muligt. På den måde sikrer du, at restgælden ikke stiger unødigt meget, når du omlægger.

Omlæg lån –  hvad sparer du ved opkonvertering?

Når du omlægger lån til en rente, der er højere end din nuværende, kaldes det en opkonvertering. Modsat nedkonvertering er opkonvertering mere risikofyldt, da konverteringsgevinsten er bundet op på, hvad du tror, der sker med renten, og hvor længe du beholder lånet. Men du kan samtidig også skære en stor del af din restgæld, jo mere risikovillig du er.

Hvis du opkonverterer til et lån med fast rente, så kræver det, at renten falder igen, for, at dette er en god ide. Falder renten ikke, så har du ganske vist en lavere restgæld, men ydelsen er højere end før. Du kan regne på, hvor langt tid der skal gå før renten skal falde igen, ved at dividere konverteringsgevinsten med den øgede månedlige ydelse.

Låneomlægning – hvad kan du spare på bidraget?

Hvis din bolig er steget i værdi, bør du overveje, om du skal omlægge dit lån, så bidragssatsen bliver lavere. Hvis du får vurderet din bolig højere i forbindelse med en omlægning af lån, får du en lavere belåningsgrad – da der er en mindre procentdel af din bolig, der er belånt – og dermed skal du, alt andet lige, betale en lavere bidragssats til realkreditinstituttet. Det vil give dig en endnu større besparelse. Du kan se, hvad du skal betale i bidrag for de forskellige realkreditinstitutters realkreditlån på mybankers oversigt over bidragssatser.

Mediernes boligekspert: Nævnt 500+ gange det seneste år

Skift bank inden du omlægger dit realkreditlån

Går du med tankerne om at skifte bank, kan det ofte bedst betale sig i forbindelse med omlægning af realkreditlån.

Som bankkunde er du mest attraktiv for banken, når du står foran at skulle optage eller omlægge et stort realkreditlån eller boliglån. Dels er bankens indtægter forbundet med selve etableringen af låneomlægningen og dels de løbende indtægter fra bidraget i lånets løbetid, som er attraktive.

Det er disse indtægter for banken, som du skal have i baghovedet, hvis du overvejer at finde en bank, der passer bedre til din økonomiske situation. Derfor kan det være en god ide at – når du bliver kontaktet af din bankrådgiver, som foreslår en mulig omlægning – at du samtidig benytter lejligheden til at undersøge, hvad andre banker kan tilbyde dig.

 

Mybanker logo

Om Mybanker

Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med vores online platform kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og vi har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når vi har fundet den rigtige bank til dig. I 20 år har vi oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. Det fortsætter vi med. Vi vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så de kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres egen økonomi.

Mere specifikt hjælper Mybanker hvert år mange tusinde danskere med at blive klogere på emner som opsparing, investering, indeksfonde, private banking og meget mere.

Boligfinansiering og vidensdeling er blot nogle af den grundsten som mybanker bygger på. Som årene er gået, har vi udvidet vores online platform til at omfavne samlelån, forbrugslån, billån eller blot en hjælpende hvis du ønsker at lån penge.

Hvem samarbejder Mybanker med?

Mybanker samarbejder med mere end 30 banker i hele landet, og har 20 års erfaring med at matche danskerne med den helt rigtige bank. Vi udvælger nøje de banker, vi samarbejder med, og bruger vores mangeårige erfaringer med at finde det perfekte match til dig. Vores partnerbanker er både mindre banker med stort lokalkendskab og landsdækkende banker, hvor der aldrig er langt til nærmeste filial.

Omlægning af lån - FAQ

Hvad betyder omlægning lån?

En omlægning af lån betyder, at du udskifter dit nuværende lån ud med et nyt lån. Du kan støde på, at nogle omtaler omlægning af lån som en konvertering. Generelt snakker man mest om låneomlægning i forbindelse med et realkreditlån. Men du kan også omlægge et andelsboliglån.

Der findes tre typer for omlægning/konvertering af realkreditlån:

  • Nedkonvertering - du omlægger til lavere rente og mindsker din månedlige ydelse
  • Opkonvertering - du omlægger til højere rente og mindsker din restgæld
  • Skrå konvertering - du omlægger fra fastforrentet lån til variabelt lån eller omvendt