Skal jeg omlægge mit realkreditlån i april 2018?

Skal jeg omlægge mit realkreditlån i april 2018

Artiklen er fra d. 3. april, 2018

Har du et fastforrentet lån, hvor løbetiden er 22-23 år eller mindre, bør du få et tilbud på omlægning – også selvom din rente er under 3%. Vær opmærksom på, at for fastforrentede lån er renten lavere jo kortere købetiden er.

 

30 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 2/4-18 – 2,06%

20 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 2/4-18 – 1,58%

15 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 2/4-18 – 1,22%

10 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 2/4-18 – 0,78%

 

Hvis du har et Flekslån, som skal refinansieres den 1. juli 2018, er der ligeledes en varselsfrist, hvis du ønsker at indfri, skifte profil eller skifte mellem afdrag og afdragsfrihed. For F1, F2, F3 og F4 lån kan det være værd at overveje at skifte til et F5. Dels fordi alle andre realkreditinstitutter end BRF har højere bidragssatser på F1 til F4, dels fordi kursskæring vejer tungere på F1 – F4 og dels fordi det giver sikkerhed for en rente tæt på 0,4% i de næste 5 år.

 

Tre gode grunde til at omlægge fastforrentede lån:

1. Lavere rente.

2. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

3. Opdeling til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

 

2 procent obligationer handler for tiden (2/4-18) i kurs 99,37 og er dermed tæt på den laveste rente nogensinde. Med et 30-årigt lån på 2 millioner kroner og 20.000 kroner afsat til omkostninger, vil du kunne spare 907 kroner om måneden før skat – og 588 kroner efter – ved at skifte et 3 procent lån ud med et 2 procent lån (samme bidrag på nyt og gammelt lån).

 

Få konkrete tilbud på dit realkreditlån her.

 

Konvertering af et 2,5 procent lån til et 2 procent giver kun en ’lille’ besparelse på 375 kr. før skat, men få eventuelt en beregning hos dit realkreditinstitut eller bank.

Overvej samtidig at få en vurdering af din bolig ved samme lejlighed. Er boligen steget i værdi, opnår du et lavere bidrag.

For 30-årige lån uden afdrag gælder tilsvarende overvejelser.

 

Også besparelser for lån med kortere løbetid

Selv om du måtte have et fastforrentet realkreditlån med en kortere løbetid end 30 år og/eller ikke ønsker at omlægge til nye lån med 30 års løbetid, kan det stadig være interessant for dig at omlægge dine lån – se satser ovenfor.

Et 3 procent lån med 20 års restløbetid vil således blive 1.267 kroner billigere pr. måned, hvis det blev omlagt til et 1,5 procent lån, der også har 20 års løbetid.

Hvis du har et 3 procent lån med ca. 23 3/4 års løbetid, kan det omlægges til et nyt lån med 20 års løbetid med cirka samme ydelse. På den måde skærer du mere end 3 år af løbetiden, uden at det koster ekstra.

Har du et 2 procent lån med 10 års løbetid og en restgæld på 1 million kroner, kan du spare 348 kroner om måneden ved at omlægge til et 0,5 procent lån.

 

Få en boligvurdering og opnå lavere bidrag

Med de seneste års stigende ejendomspriser er det værd at medtage muligheden for lavere bidrag i overvejelserne omkring eventuel omlægning af realkreditlån.

Hvis du samtidig med en omlægning kan få dit hus eller din lejlighed vurderet højere, vil du kunne opnå et lavere bidrag og dermed få en endnu større besparelse.

 

Flekslån: Lås dine lave omkostninger i fem år

Hvis du har Flekslån, er der ikke så meget at komme efter på renten. Flekslån er inkonvertible, og udsving i renten afspejler sig derfor i kursen på de underliggende obligationer og dermed i prisen på indfrielse. Flekslån kan således kun vanskeligt konverteres for at opnå lavere rente.

Ved refinansiering er det derimod vigtigt at overveje, om du har det rigtige Flekslån. Bidraget, som realkreditinstituttet opkræver, er afhængig af, hvilken type Flekslån du har, og om det er med og uden afdrag. F1, F2, F3 og F4 lån er i nogle realkreditinstitutter blevet så dyre i bidrag, at du næsten uden merpris kan få et F5 lån. Forskellen i renten betales populært sagt af et mindre bidrag. Det betyder, at du kan låse renten i fem år på omkring 0,05 procent, og det vil kun koste lidt mere end et F3 lån, selv om renten her er -0,30 procent.

Afdragsfrihed på realkreditlån er blevet dyrt – specielt for den del af lånet, der er placeret over 60 procent af ejendommens værdi. Det kan derfor være en ide at overveje at få to realkreditlån, hvis du ønsker afdragsfrihed.

 

Tre gode grunde til at omlægge Flekslån

1. Ændre fra F1 eller F3 til F5 på grund af forhøjede bidrag på F1 og F3.

2. Opdele til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

3. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

 

 

Har du det bedste realkreditlån?

Tjek om du har det bedste realkreditlån. Få tilbud på dit realkreditlån når du skifter bank.

Få tilbud her