Hvilket realkreditlån skal man vælge? September 2017

Hvilket realkreditlån skal man vælge? September 2017

Har du et fastforrentet realkreditlån med en rente på eller over 3% bør du overveje at omlægge lånet ved terminen den 31. december 2017. Det vil kræve at du opsiger lånet til indfrielse til kurs 100 senest den 31. oktober 2017.

Skrevet af Redaktionen

Har du et fastforrentet lån hvor løbetiden er 22-23 år eller mindre bør du får et tilbud på omlægning også selvom din rente er under 3%. Vær opmærksom på at for fastforrentede lån er renten lavere jo kortere købetiden er – se mere her.

Hvis du har et Flexlån, som skal refinansieres den 1. januar 2018, er der ligeledes en varselsfrist, hvis du ønsker at indfri, skifte profil eller skifte mellem afdrag og afdragsfrihed. For F1, F2, F3 og F4 lån kan det være værd at overveje at skifte til et F5. Der er derfor mange muligheder når man skal finde ud af hvilket realkreditlån man vil vælge

 

De tre gode grunde til at omlægge fastforrentede lån

1. Lavere rente

2. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden

3. Opdeling til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed

 

2 procent obligationer handler for tiden i kurs 98,35 og er dermed tæt på den laveste rente nogensinde. Med et lån på 2 millioner kroner og 20.000 kroner afsat til omkostninger vil du kunne spare 815 kroner om måneden før – og 500 kroner efter – skat ved at skifte et 3 procent lån ud med et 2 procent lån.

Få konkrete tilbud på dit realkreditlån her

 

Konvertering af et 2,5 procent lån til et 2 procent giver kun en lille besparelse, men få eventuelt en beregning hos dit realkreditinstitut eller bank. Overvej samtidig at få en vurdering af din bolig ved samme lejlighed. Er boligen steget i værdi, opnår du et lavere bidrag. For 30-årige lån uden afdrag gælder tilsvarende overvejelser.

 

Også besparelser for lån med kortere løbetid

Selv om du måtte have et fastforrentet realkreditlån med en kortere løbetid end 30 år og/eller ikke ønsker at omlægge til nye lån med 30 års løbetid, kan det stadig være interessant for dig at omlægge dine lån.

Renten på 20-årige lån er nede på 1,64 procent, renten på 15-årige lån er nede på 1,18 procent, og renten på 10-årige lån er nede på 0,77 procent. Et 3 procent lån med 20 års restløbetid vil således blive 1.200 kroner billigere pr. måned, hvis det blev omlagt til et 1,5 procent lån, der også har 20 års løbetid.

Hvis du har et 3 procent lån med godt 23 års løbetid, kan det omlægges til et nyt lån med 20 års løbetid og med cirka samme ydelse. På den måde skærer du mere end 3 år af løbetiden, uden at det koster ekstra.

Har du et 2 procent lån med 10 års løbetid og en restgæld på 1 million kroner, kan du spare 450 kroner om måneden ved at omlægge til et 0,5 procent lån.

 

Få en boligvurdering og opnå lavere bidrag

Med de seneste års stigende ejendomspriser er det værd at medtage muligheden for lavere bidrag i overvejelserne omkring eventuel omlægning af realkreditlån. Hvis du samtidig med en omlægning kan få dit hus/din lejlighed vurderet højere, vil du kunne opnå et lavere bidrag og dermed få en endnu større besparelse.

 

Flexlån: Lås dine lave omkostninger i fem år

Hvis du har Flexlån, er der ikke så meget at komme efter på renten. Flexlån er inkonvertible, og udsving i renten afspejler sig derfor i kursen på de underliggende obligationer og dermed i prisen på indfrielse. Flexlån kan således kun vanskeligt konverteres for at opnå lavere rente.

Ved refinansiering er det derimod vigtigt at overveje, om du har det rigtige Flexlån. Bidraget, som realkreditinstituttet opkræver, er afhængig af, hvilken type Flexlån du har, og om det er med og uden afdrag. F1, F2, F3 og F4 lån er i nogle realkreditinstitutter blevet så dyre i bidrag, at du næsten uden merpris kan få et F5 lån. Forskellen i renten betales populært sagt af et mindre bidrag. Det betyder, at du kan låse renten i fem år på omkring 0,25 procent, og det vil reelt koste tæt på det samme som et F3 lån, selv om renten her er -0,15 procent.

Afdragsfrihed på realkreditlån er blevet dyrt – specielt for den del af lånet, der er placeret over 60 procent af ejendommens værdi. Det kan derfor være en ide at overveje at få to realkreditlån, hvis du ønsker afdragsfrihed.

 

De tre gode grunde til at omlægge Flexlån

1. Ændre fra F1 eller F3 til F5 på grund af forhøjede bidrag på F1 og F3.

2. Opdele til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

3. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

 

Indhent tilbud på realkreditlån her.

Få tilbud på boliglån

Indtast din økonomi og få gratis tilbud fra bankerne på boliglån. Sammenlign rentesatserne og vælg bedste lån.

Få op til 3 tilbud på boliglån her

Om forfatteren Redaktionen

Får de nye boligskatter indflydelse på ejendomspriserne?

Læs artiklen
Boligøkonomi – det handler om at træffe nogle valg 1. april 2019 Boligøkonomi – det handler om at træffe nogle valg Den billigere bolig i provinsen har også ulemper 4. februar 2019 Den billigere bolig i provinsen har også ulemper Få råd til babysitter 31. juli 2018 Få råd til babysitter