Hvilket realkreditlån skal man vælge Juni 2018

Hvilket realkreditlån skal man vælge? Juni 2018

Så er der nyt om refinansiering og konvertering af realkreditlån. Har du et fastforrentet realkreditlån med en rente på eller over 3 procent, så bør du overveje at omlægge lånet ved terminen den 30. september 2018. Det vil kræve, at du opsiger lånet til indfrielse til kurs 100 senest den 31. juli 2018.

Skrevet af Redaktionen

Har du et fastforrentet lån, hvor løbetiden er 22-23 år eller mindre, bør du få et tilbud på omlægning også selvom din rente er under 3 procent.

 

Bemærk, at for fastforrentede lån er renten lavere jo kortere løbetiden er

30 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 2,08%

20 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 1,62%

15 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 1,28%

10 års løbetid med fast rente og afdrag kostede den 5/6-18 – 0,81%

 

Hvis du har et Flexlån, som skal refinansieres den 1. oktober 2018, er der ligeledes en varselsfrist, hvis du ønsker at indfri, skifte profil eller skifte mellem afdrag og afdragsfrihed. For F1, F2, F3 og F4 lån kan det være værd at overveje at skifte til et F5. Dels fordi alle andre realkreditinstitutter end BRF har højere bidragssatser på F1 til F4, dels fordi kursskæring vejer tungere på F1 – F4 og dels fordi det giver sikkerhed for en rente tæt på 0,3 procent i de næste 5 år.
Få konkrete tilbud på dit realkreditlån her

 

De tre gode grunde til at omlægge fastforrentede lån

1. Lavere rente.

2. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

3. Opdeling til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

 

2 procent obligationer handler for tiden (5/6-2018) i kurs 99,13 og er dermed tæt på den laveste rente nogensinde. Med et 30-årigt lån på 2 millioner kroner og 20.000 kroner afsat til omkostninger vil du kunne spare 890 kroner om måneden før – og 572 kroner efter – skat ved at skifte et 3 procent lån ud med et 2 procent lån (samme bidrag på nyt og gammelt lån). Konvertering af et 2,5 procent lån et 2 procent giver kun en ”lille” besparelse på 358 kr. før skat, men få eventuelt en beregning hos dit realkreditinstitut eller bank.

 

Overvej at få en vurdering af din bolig ved samme lejlighed. Er boligen steget i værdi, opnår du et lavere bidrag. For 30-årige lån uden afdrag gælder tilsvarende overvejelser.

 

Også besparelser for lån med kortere løbetid

Selvom du har et fastforrentet realkreditlån med en kortere løbetid end 30 år og/eller ikke ønsker at omlægge til nye lån med 30 års løbetid, kan det stadig være interessant for dig at omlægge dine lån – se satser ovenfor.

 

  • Et 3 procent lån med 20 års restløbetid vil således blive 1.205 kroner billigere pr. måned, hvis det blev omlagt til et 1,5 procent lån, der også har 20 års løbetid.
  • Hvis du har et 3 procent lån med ca. 23 1/2 års løbetid, kan det omlægges til et nyt lån med 20 års løbetid og med cirka samme ydelse. På den måde skærer du mere end 3 år af løbetiden uden, at det koster ekstra.
  • Har du et 2 procent lån med 10 års løbetid og en restgæld på 1 million kroner, kan du spare 319 kroner om måneden ved at omlægge til et 0,5 procent lån.

 

Få en boligvurdering og opnå lavere bidrag

Med de seneste års stigende ejendomspriser er det værd at medtage muligheden for lavere bidrag i overvejelserne omkring eventuel omlægning af realkreditlån.

 

Hvis du samtidig med en omlægning kan få dit hus/din lejlighed vurderet højere, vil du kunne opnå et lavere bidrag og dermed få en endnu større besparelse.
Beregn, hvad dit bidrag vil være hos forskellige realkreditinstitutter her

 

Flexlån: Lås dine lave omkostninger i fem år

Hvis du har Flexlån, er der ikke så meget at komme efter på renten. Flexlån er inkonvertible, og udsving i renten afspejler sig derfor i kursen på de underliggende obligationer og dermed i prisen på indfrielse. Flexlån kan således kun vanskeligt konverteres for at opnå lavere rente.

 

Ved refinansiering af Flexlån er det derimod vigtigt at overveje, om du har det rigtige lån. Bidraget, som realkreditinstituttet opkræver, er afhængig af, hvilken type Flexlån du har, og om det er med og uden afdrag. F1, F2, F3 og F4 lån er i nogle realkreditinstitutter blevet så dyre i bidrag, at du næsten uden merpris kan få et F5 lån. Forskellen i renten betales populært sagt af et mindre bidrag. Det betyder, at du kan låse renten i fem år på omkring 0,05 procent, og det vil kun koste lidt mere end et F3 lån, selv om renten her er -0,11 procent.

 

Afdragsfrihed på realkreditlån er blevet dyrt – specielt for den del af lånet, der er placeret over 60 procent af ejendommens værdi. Det kan derfor være en ide at overveje at få to realkreditlån, hvis du ønsker afdragsfrihed.

 

De tre gode grunde til at omlægge Flexlån

1. Ændre fra F1 eller F3 til F5 på grund af forhøjede bidrag på F1 og F3.

2. Opdele til to realkreditlån, hvis du har eller ønsker afdragsfrihed.

3. Lavere bidrag ved en højere vurdering af huset/lejligheden.

 

Indhent tilbud på boliglån

Lad bankerne byde på dit nuværende eller kommende boliglån og se om du kan spare penge.

Få op til 3 tilbud på boliglån her

Om forfatteren Redaktionen

Derfor er den laveste ydelse ikke nødvendigvis billigst

Læs artiklen
Derfor er den laveste ydelse ikke nødvendigvis billigst
Realkredit: Er det nu, du skal omlægge dit lån 12. december 2018 Realkredit: Er det nu, du skal omlægge dit lån? Hvor får jeg den billigste boligfinansiering i 2019 19. november 2018 Det billigste realkreditinstitut findes ikke! Er min andelsbolig dyr eller billig 30. oktober 2018 Er min andelsbolig dyr eller billig?