Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2018

Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2018?

Det er ikke svært at finde frem til den bank, der tilbyder den bedste indlånsrente 2018. Den finder man i toppen af sammenligningslisten på Mybankers hjemmeside. Det er til gengæld svært at finde en rentesats, der er højere end inflationen.

Skrevet af Redaktionen

Inflationen i Danmark er omkring 0,5% (februar 2018), og selvom det er en del under gennemsnittet for EU (1,3%), så ligger det over det renteniveau, som bankerne tilbyder for en standard løn- eller budgetkonto.

Det betyder reelt, at hvis man har penge stående på en sådan konto, så bliver værdien af beløbet mindre og mindre værd jo længere det står på kontoen. Med andre ord stiger priserne i samfundet hurtigere end beløbet på din konto, og du kan derfor købe færre varer for dem jo længere du venter med at hæve pengene fra kontoen.

 

Læs mere: Se hvor du får den højeste rente på opsparing.

 

Hvor får man den bedste indlånsrente 2018?

Med så lave renter er interessen stor for at finde et sted, hvor man kan finde en bedre forrentning af sin opsparing uden at skulle løbe en større risiko. Som markedet er lige nu, er det ikke muligt at finde en rente, der er højere end inflationsniveauet uden at der følger specielle forpligtelser eller begrænsninger med. Det kan f.eks. være:

  • at man skal binde sine penge i en periode,
  • at man kun kan sætte et begrænset beløb ind på de favorable vilkår eller
  • at man skal flytte hele sin bankforretning over til den pågældende bank.

 

Hvis man er klar til dette, kan man opnå en forrentning på omkring 1%, hvilket er over inflationsniveauet, men stadig langt fra tidligere tiders vækstrater. Ønsker man muligheden for højere forrentning, skal man også være indstillet på at øge sin risiko. Det kan man gøre ved at vende sig mod de forskellige muligheder for at investere i aktier, ETF’er (Exchange-Traded Funds) eller investeringsforeninger.

 

Læs mere: Investeringsforeninger i et lavrentemiljø. 

 

Omkostninger og gebyrer fylder mere

Når væksten på ens opsparing er så begrænset, kan det give god mening at undersøge, hvad man betaler i gebyrer i sin nuværende bank. Mybanker tager hvert år temperaturen på danskernes holdning til deres egen bank. I den seneste måling, fra 2018, var gebyrer, priser og renter den vigtigste årsag til at kunden overvejer at skifte bank.

Det er også en tendens, som vi oplever hos Mybanker, hvor vi dagligt får mange, og et stigende antal, henvendelser fra danskere, der er blevet utilfredse med deres nuværende bank, blandt andet fordi de synes gebyrerne er blevet for høje og for mange.

I mange tilfælde ender henvendelsen til Mybanker med at kunden beslutter sig for at lave et udbud på sin bankforretning via vores hjemmeside. Derpå modtager kunden op til tre tilbud fra banker i lokalområdet, som ønsker ham/hende som kunde. I 8 ud af 10 tilfælde ender kunden med at spare penge ved at skifte bank.

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet er gratis og kan afmeldes til enhver tid.

 
 

Sammenlign opsparingsrenter

Får du får lidt for dine penge? Sammenlign renter på højrente konti.

Gå til opsparingslisten

Om forfatteren Redaktionen

Æder inflationen din opsparing?

Læs artiklen
Æder inflationen din opsparing
Opsparing: Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2019 1. marts 2019 Opsparing: Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2019? Hold øje med omkostningerne på din opsparing 14. marts 2018 Hold øje med omkostningerne på din opsparing bedste rente på opsparing og lønkonto 12. december 2017 Sådan får du den bedste rente på opsparing og lønkonto