Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2018?

udgivet: 14. februar 2018
, sidst redigeret: 03. april 2018
Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2018?
Det er ikke svært at finde frem til den bank, der tilbyder den bedste indlånsrente. Den finder man i toppen af sammenligningslisten på Mybankers hjemmeside. Det er til gengæld svært at finde en rentesats, der er højere end inflationen.

 

Inflationen i Danmark er omkring 0,8% (december 2017), og selvom det er en del under gennemsnittet for EU (1,7%), så ligger det over det renteniveau, som bankerne tilbyder for en standard løn- eller budgetkonto.

 

Det betyder reelt, at hvis man har penge stående på en sådan konto, så bliver værdien af beløbet mindre og mindre værd jo længere det står på kontoen. Med andre ord stiger priserne i samfundet hurtigere end beløbet på din konto, og du kan derfor købe færre varer for dem jo længere du venter med at hæve pengene fra kontoen.

 

Læs mere: Se hvor du får den højeste rente på opsparing.

 

Hvor får man den bedste rente?

Med så lave renter er interessen stor for at finde et sted, hvor man kan finde en bedre forrentning af sin opsparing uden at skulle løbe en større risiko. Som markedet er lige nu, er det ikke muligt at finde en rente, der er højere end inflationsniveauet uden at der følger specielle forpligtelser eller begrænsninger med. Det kan f.eks. være:

 

  • at man skal binde sine penge i en periode,
  • at man kun kan sætte et begrænset beløb ind på de favorable vilkår eller
  • at man skal flytte hele sin bankforretning over til den pågældende bank.

 

Hvis man er klar til dette, kan man opnå en forrentning på omkring 1%, hvilket er over inflationsniveauet, men stadig langt fra tidligere tiders vækstrater. Ønsker man muligheden for højere forrentning, skal man også være indstillet på at øge sin risiko. Det kan man gøre ved at vende sig mod de forskellige muligheder for at investere i aktier, ETF’er (Exchange-Traded Funds) eller investeringsforeninger.

 

Læs mere: Investeringsforeninger i et lavrentemiljø. 

 

Omkostninger og gebyrer fylder mere

Når væksten på ens opsparing er så begrænset, kan det give god mening at undersøge, hvad man betaler i gebyrer i sin nuværende bank. Mybanker tager hvert år temperaturen på danskernes holdning til deres egen bank. I den seneste måling, fra 2017, var gebyrer på top 3 over de emner, der er årsag til at kunden overvejer at skifte bank. Det er også en tendens, som vi oplever hos Mybanker, hvor vi dagligt får mange, og et stigende antal, henvendelser fra danskere, der er blevet utilfredse med deres nuværende bank, blandt andet fordi de synes gebyrerne er blevet for høje og for mange.

 

I mange tilfælde ender henvendelsen til Mybanker med at kunden beslutter sig for at lave et udbud på sin bankforretning via vores hjemmeside. Derpå modtager kunden op til tre tilbud fra banker i lokalområdet, som ønsker ham/hende som kunde. I 8 ud af 10 tilfælde ender kunden med at spare penge ved at skifte bank.

 

Tjek, om du kan få mere ud af din bankforretning ved at skifte bank.

sidst redigeret: 03. april 2018
4 kommentarer
lawyerdk
15. February kl. 09:26
Rigtigt snusfornuftig artikel, men jeg synes, der mangler et ret afgørende aspekt, nemlig at ambitionen må være, at afkastet EFTER SKAT mindst holder trit med inflationen - og det er jo endnu sværere. I nogle tilfælde kan man fristes til at vælge meget usikre investeringer i aktiver, som betragtes som private, fx malerier eller smykker, hvor en værdistigning ikke vil blive beskattet.
Skovlod
15. February kl. 09:28
Jeg får 5% af indestående på min Nemkonto
Privet
15. February kl. 09:49
Til Skovlod: Er det lån og spar bank? Hvis ja, så er der jo et loft over det beløb, man kan få 5 % af, og der er også krav om fagforeningstilhørsforhold eller lignende.
Shida
15. February kl. 16:24
Jeg får også fem pct. af indestående, og jeg er kunde i Lån & Spar, hvor der er et loft på 50.000.
Del dine erfaringer eller spørg Mybankers tusinder af brugere til råds her. Kommentarerne er til brug for Mybankers brugere og besvares ikke af Mybanker eller artiklens forfatter.
Har du læst Mybanker.dk's generelle debatregler?