Brugerne af Skift bank tjenesten sparer op til 30% på renter

Brugerne af Skift bank tjenesten sparer op til 30% på renter

Brugere af Mybankers Skift bank tjeneste sparer i snit cirka 20 og ofte 30 procent af renteudgifterne på lån. Med få klik har 30.000 danskere det seneste år fået tilbudt lave renter på alt fra billån over forbrugslån til andelsboliglån – og som følge deraf fået mere overskud på bankbogen.

Skrevet af Redaktionen

Mybanker har foretaget et rentetjek, som viser, at rigtig mange brugere af Skift bank tjenesten det seneste år har modtaget tilbud på at opnå besparelser på op til 30% på renteudgifterne.

I gennemsnit har brugerne eksempelvis kunne spare 6.195 kroner om året for et boliglån på 300.000 og 10.160 kroner for et andelsboliglån på 800.000.

”Vi kan se, at vores brugere sparer rigtig mange penge ved at benytte sig af Skift bank tjenesten, og det er vi selvfølgelig glade for. Mybanker er til for at gøre bl.a. priser på lån mere gennemsigtige, fordi det så er nemmere at gennemskue, om man betaler for meget for sine lån,” siger Ulrik Marschall.

 

Graf skift bank

 

Alle låntyper er billigere

I rentetjekket har vi taget udgangspunkt i, hvad 30.000 danske bankkunder det seneste år har indtastet om deres nuværende lån – og sammenlignet dem med de tilbud, bankerne er kommet med.

I tabel 1 fremgår det, at brugerne af Skift bank tjenesten i snit betaler 4,74 procent i renter på eksisterende andelsboliglån. Efter at have indhentet tilbud fra op til tre forskellige banker, har brugerne fået tilbudt en rentesats på i gennemsnit 3,71 procent – og i nogle tilfælde helt ned til 3,47 procent.

”Det er ret nemt at benytte sig af Skift bank tjenesten, og det er nok også derfor, så mange gør det,” siger Ulrik Marschall, som noterer sig, at der er besparelser at hente på alle de låntyper, som indgår i rentetjekket.

 

Tabel 1

Produkt Nuværende Gennemsnit Bedste
Andelsboliglån 4,74% 3,71% 3,47%
Billån 5,47% 4,44% 4,03%
Boliglån 6,32% 4,59% 4,25%
Forbrugslån 9,25% 7,15% 6,47%
Lønkassekredit 8,79% 7,21% 6,05%

Sådan læser du tallene: ’Nuværende’ er, hvad brugere af Mybankers Skift bank tjeneste har indikeret, at de betaler i rente på eksisterende lån. ’Gennemsnit’ er den gennemsnitlige tilbudte rente på de tilbud, brugerne har modtaget. ’Bedste’ er gennemsnittet af den bedst tilbudte rente til hver bruger.

 

Spar op til 30 %

I tabel 2 kan du se tallene i procent. Her fremgår det, at hvor den gennemsnitligt tilbudte rente er cirka 20 procent billigere end brugernes nuværende rente, er de bedste tilbud helt op til 30 procent billigere.

”Rigtig mange bliver positivt overraskede over hvor meget, der egentlig kan spares ved at skifte bank og det er vores mål, at så mange som muligt får øjnene op for den potentielle besparelse ved at skifte bank”, siger Ulrik Marschall. Du kan selv prøve her.

 

Tabel 2

Produkt Fald fra nuværende til gennemsnit Fald fra nuværende til bedste
Andelsboliglån 22% 27%
Billån 19% 26%
Boliglån 27% 33%
Forbrugslån 23% 30%
Lønkassekredit 18% 31%

 

Overvejer du et bankskifte?

Der kan være store besparelser samt bedre vilkår at opnå ved at skifte bank.

Få tilbud på bankskifte her

Om forfatteren Redaktionen

Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge?

Læs artiklen
Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge?
Etik og værdier fylder mere når der skal vælges ny bank 29. april 2019 Etik og værdier fylder mere når der skal vælges ny bank Bankskifte gennem Mybanker 23. april 2019 Hver tredje har skiftet bank på fem år Boligøkonomi – det handler om at træffe nogle valg 1. april 2019 Boligøkonomi – det handler om at træffe nogle valg